Bihaćki lopov u pola sata pokušao opljačkati dva marketa: Uhapšen sat vremena poslije

  Byadmin
  In
  Feb 24, 2016
  Comments
  Snimci bezuspješnih pokušaja pljačke jednog bihaćkog lopova, inicijala D. A. (1997), proširili su se društvenim mrežama.
  USK

  Prvo je sinoć objavljen video koji je napravio vlasnik jedne od prodavnica u Midžić Mahali (ulica Do) koje su bile na meti lopova, pogledajte:

  U Ministarstvu za unutrašnje poslove Unsko-sanskog kantona potvrđeno da je ovaj pokušaj pljačke prijavljen u 18.45, a, pola sata ranije, radnica iz drugog marketa, koji nije mnogo udaljen od ove gore prodavnice (ulica Bihaćkih branilaca), također je prijavila pokušaj pljačke, piše radiosarajevo.ba.

  Kako se u međuvremenu doznalo, riječ je o istom lopovu.

  Od glasnogovornika bihaćke policije Aleta Šiljdedića naš portal doznaje da je u prvom pokušaju pljačke, maskirani muškarac ušao u radnju i, uz prijetnju pištolja, naredio radnici inicijala M. I. da mu dâ novac. Ona se usprotivila, lopov se zbunio i pobjegao.

  Pola sata kasnije, osoba istog opisa kao i u prvom pokušaju zločina, pojavila se u drugom marketu. No, tamo ga je umjesto trgovkinje zatekao vlasnik, pa se lopov ovaj put prepao i pobjegao glavom bez obzira.

  Šiljdedić nam je potvrdio da je policija odmah pokrenula potragu te je, nedaleko od obje prodavnice – sat vremena nakon prvog pokušaja pljačke, uhapšeno lice D.A. Kako je bio od ranije poznat policiji, uhapšen je na kućnoj adresi

  Ubrzo nakon privođenja, sve je priznao te je policajcima pokazao gdje je odbacio odjeću i plinski pištolj.

  Lišen je slobode, a kriminalistička obrada je u togu. Policija i tužitelj rade na slučaju.

  radiosarajevo

 • CITYLIGHT