Bosanska Krupa: Zatražen pritvor za maloljetnika koji je pokušao ubiti oca

  Byadmin
  In
  Jan 12, 2017
  Comments
  Bosanska Krupa: Zatražen pritvor za maloljetnika koji je pokušao ubiti oca
  USK

  Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona predložilo je jednomjesečni pritvor za maloljetnika koji je preksinoć kuhinjskim nožem pokušao ubiti oca u njihovoj porodičnoj kući u Bosanskoj Krupi. 

  Nož kojim je maloljetnik pokušao ubiti oca, FOTO: MUP USK

  Šesnaestogodišnji mladić u utorak navečer prijavio je policiji u Bosanskoj Krupi da je svog oca više puta ubo kuhinjskim nožem te mu nanio povrede. Policija je nakon prijave izašla na mjesto događaja i privela maloljetnika, dok je njegov otac sa teškim tjelesnim povredama hospitaliziran u bihaćkoj bolnici. 

  Istaga u ovom slučaju je još u toku te će nakon nje biti poznate tačne okolnosti pod kojima je maloljetnik nožen nasrnuo na oca. Navodno je otac te noći bio pijan, te je maltretirao i fizički zlostavljao svoju majku i sina, koji je u jednom trenutku dograbio nož i nekoliko puta ubo oca.

  Kako saznajemo, ranije je mladić u nekoliko navrata prolazio psihološke procjene, nakon kojih je psiholog Centru za socijalni rad u Bosanskoj Krupi predložio da se maloljetnik zaštiti, izdvajanjem iz kuće ili na neki drugi način.

  Odluka Općinskog suda u Bosanskoj Krupi o predloženom pritvoru trebala bi biti poznata sutra.

  faktor.ba

   

 • CITYLIGHT