Elmir Mehić: Bosanski razarač na putu ka svjetskom vrhu

  Byadmin
  In
  Feb 19, 2014
  Comments
  Dvadesetak dana ostalo je do velikog borilačkog spektakla u Zagrebu. Glory 14, najprestižnija svjetska kick box promocija u organizaciji najbolje svjetske bokserske organizacije, probudio je veliku pažnju u Hrvatskoj i čitavom sportskom svijetu.
  SPORT&FISKULTURA

  S posebnim nestrpljenjem, ovaj spektakl očekuju ljubitelji dobre borbe iz Bosne i Hercegovine. Razlog je jasan i zove se imenom Elmira Mehića, sjajnog, mladog bh. borca koji će pred zagrebačkom publikom snage odmjeriti s domaćim borcem Mladenom Kujundžićem.

  Bit će to težak ispit s kvalitetnim protivnikom, ali u uglu bh. borca nema straha. Uvijek potrebnog respekta ne nedostaje, ali kako u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, spreman je, motiviran i samouvjeren.

  Podrška za sjajnog borca (FOTO: Team Jumruk Gym)
  ''U sjajnoj sam seriji pobjeda nokautom. Posljednjih nekoliko mečeva riješio sam već u prvoj rundi, a za borca je to najbolji mogući stimulans, ali i poruka protivniku. Poznajem ga dobro, analizirali smo njegove borbe. Trenirao sam jače nego ikad i već sam potpuno spreman za ring'', govori Elmir Mehić na početku razgovora za portal Radiosarajevo.ba.

  U dosadašnjih 18 profi mečeva, naš sagovornik slavio je čak 15 pobjeda. Stručnjaci kažu da je sasvim izvjestan njegov rast prema samom svjetskom vrhu.

  ''Moje je da radim na sebi i treniram. Svjestan sam da me očekuju sve teži protivnici. Mladen je borac koji traži svoje mjesto u profi sportu, baš kao i ja. Stoga nam je ovaj meč obojici iznimno značajan'', dodaje Mehić.

  Podrška publike je važna

  Premda će se boriti na gostujućem terenu, ne smatra da će mu to predstavljati problem. Naprotiv, duboko je ubijeđen da će i njegovi navijači u dobroj mjeri ispuniti tribine zagrebačke Arene.

  ''Bosanci i Hercegovci vole borilačke sportove. Kao po tradiciji, naši borci imaju veliku podršku gdje god se takmiče. Ne sumnjam da će tako biti i sada. Ubijeđen sam da ću u ringu čuti glas svojih navijača. Mnogo bi mi značilo. Pozivam ih da dođu i podrže me'', zaključuje Elmir Mehić u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

  O Mehićevoj karijeri brine proslavljeni bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak. Riječi hvale na račun svog pulena ne štedi. Tvrdi da je naša zemlja dobila novog ambasadora koji će ime domovine ponosno nositi širom svijeta, baš kao što je to godinama radio i BH Machine. 

  ''Decenija rada na svjetskoj K1 sceni donijela je sa sobom bezbroj dobrih veza i prijateljstava. Sretan sam kad ih mogu iskoristiti kako treba, posebno za napredak mladih i perspektivnih boraca kakav je Elmir Mehić. Odlična mu je ovo prilika da na turniru top ranga pokaže ko je i šta je. Optimista sam. Pozivam publiku da ga podrži'', kazao nam je Dževad Poturak. 

  Mehić i Kujundžić u ring će ući osmog dana narednog mjeseca.

  radio sarajevo

 • CITYLIGHT