Eurowings predstavio Mostar kao grad sa Starim mostom i snajperskim tornjem

  Byadmin
  In
  Nov 08, 2017
  Comments
  Eurowings predstavio Mostar kao grad sa Starim mostom i snajperskim tornjem
  SVIJET

  Njemačka niskotarifna avio-kompanija Eurowings u sklopu početka prodaje karata za svoje letove iz Mostara na svojoj stranici napravila je malu ličnu kartu grada na Neretvi.

  Eurowings tako Mostar vidi u kontekstu prelijepe regije Hercegovine, ali i navode dvije znamenitosti po kojoj je Mostar posebno poznat. Prvi je naravno Stari most, koji spaja dva dijela grada. Druga znamenitost, kako navode bizarna, je snajperski toranj s kojeg je dio grada sa većinskim bošnjačkim stanovništvom dugo bio ugrožavan.

  Tekst dalje navodi i da Mostar većinom nastanjuju muslimani, a preporučena je i posjeta Karađoz-begovoj džamiji, ponosu ovdašnjih muslimana. Džamija sjaji u najljepšoj bijeloj boji, a turistima svjedoči stoljetnu tradiciju kozmepolitskog i tolerantnog islama.  Eurowings svojim putnicima preporučuje i obavezno probanje lokalnog specijaliteta dolme.  Bilo kako, prije sedam dana na konferenciji za medije saopšteno je da letovi iz Mostara kreću od 16. maja te da će se letjeti dva puta sedmično za Stuttgart i Dusseldorf. Karte su dostupne od danas.

  klix

 • CITYLIGHT

 • Lajkanje

  <p>zxz\x z \z z\ \zx&nbsp;</p>