Evo kako da otkrijete lažnjak!

  Byadmin
  In
  Mar 30, 2015
  Comments
  Ako vidite da je proizvod lagan, ima zamrljana slova i jeftin je, budite sigurni da je falsifikat
  CITY MAGAZIN

  Često nailazimo na falsifikovane čizme marke “Ugg”.


  – Prvo što ukazuje na falsifikat je cijena, koja je tri-četiri ili čak 10 puta manja od cijene originala. Falsifikat je od vještačkih materijala, unutrašnjost nije od pravog krzna, već od vještačkog, a đon nije lako savitljiv kao što je to slučaj kod originala. Na falsifikatu se jasno vidi ljepak.

   

  Naočare


  Originalne naočare “ray ban” su teže, nisu od lake plastike i imaju pravu UV zaštitu za razliku od falsifikata.
  – Falsifikat obično ima naljepnicu na sebi, a original ima utisnut žig. Sa strane je naziv proizvođača koji je čvrsto utisnut i ne ispada. Sa unutrašnje strane je znak C i podaci o proizvođaču. Falsifikat je štetan za oči jer nema pravilnu zaštitu, a može da se desi da se iskrivi neki dio i ubode potrošača. O falsifikatu govori i cijena. 

  Kako da npr. provjerite da li su popularne ray-ban aviator koje vam nude original ili vrlo vješta kopija? Na ovo pitanje pokušaćemo da vam damo odgovor kao i da vam ukažemo na šta da obratite posebnu pažnju.

   Najprije provjerite zemlju porijekla
  Najpre proverite zemlju porekla
  Na nekim ranijim modelima Ray Ban naočara možete naći oznaku Made in USA. Ray Ban i jeste Američka kompanija koja ih proizvodi, ali od 1998 godine proizvodnja je preseljena u Italiju. Ukoliko na naočarama stoji oznaka Made in China, ili neke treće zemlje, najvjerovatnije se radi o kopiji. Ramovi određenih modela se proizvode i u Kini ali budite oprezni.

   Provjerite most naočara
  Proverite most naočara
  U najvećem broju slučajeva, način izrade mosta će vam pomoći da odmah prepoznate lažne naočare. Originalne naočare na mostu sadrže riječ  Ray Ban izrezbarenu u metal debelim fontom. Most je malo zadebljan u odnosu na držač za nos a širina između njih je priblizno jednaka debljini stakala u milimetrima.

  Držači ušiju moraju da imaju oznake u sljedećem rasporedu: Broj Modela, Sekundarni broj modela, Tip stakala i može da izgleda ovako: “RB 3035 AVIATOR LARGE METAL W3334 55□ 14 3N.”. Dužina mosta i širina stakala moraju biti u simetriji.

   Uverite se u vjerodostojnost RB oznake na staklima
  Uverite se u verodostojnost RB oznake na staklima
  Kao što vidite na slici, RB oznaka na originalu je veća i blago zakošena. Takođe, obratite pažnju na font kojim je napisano RB.

  Provjerite oznaku RB na etiketi
  Proverite oznaku RB na etiketi
  Sa slike se vidi očigledna razlika. Ray Ban je ispisano bijelim slovima na crvenoj pozadini. Takođe, obratite pažnju na riječ POLARISED. Na nekim kopijama piše 100% UV PROTECTION.

   Provjerite nalepnicu na kutiji u kojoj se nalaze naočare

  Proverite nalepnicu na kutiji u kojoj se nalaze naočare
  Original će imati oznake Modela, Fabričkog modela, broj koji označava vrstu stakala i debljinu stakala u milimetrima.

   Proverite kvalitet gumenog držača za uši
  Proverite kvalitet gumenog držača za uši
  Originalne naočare će imati gumene završetke od najfinije gume sa perfektnim zaobljenjem na kraju.Kopije će najvjerovatnije imati ili tvrdu gumu ili ljepljivu.

   Provjerite gumene držače za nos
  Proverite gumene držače za nos
  Originalne naočare imaće na gumenim držačima za nos ugraviran RB logo sa unutrašnje strane. Kopije najvjerovatnije nemaju logo RB na gumenim držačima za nos.

   Proverite šraf kojim su zašrafljeni gumeni držači za nos
  Proverite šraf kojim su zašrafljeni gumeni držači za nos
  Šraf će biti izuzetnog kvaliteta, fabrički perfektno ušrafljen. Kopije najčešće imaju grube šrafove, ušravljene na nekvalitetan način ili sa luftom. Šrafovi  na originalnim naočarama su anodizovani, i ofarbani u boju rama, odmah ćete to prepoznati.

  Tašne
  Većina brendova ima advokatske kancelarije koje prijavlju da je na tržište ušao falsifikat.

  – Falsifikat se prepoznaje po lošijem materijalu, neurednom štepu, Svaki original ima priveznicu na kojoj piše sastav materijala. Ukoliko postoji uvoznik, i on je naznačen.

  Utičnice i prekidači
  Ukoliko utičnice i prekidače potrošači kupuju na pijacama i buvljacima, bez ambalaže, trebaju posebno da otvore oči.

  – Takav proizvod treba da ima certifikat da je siguran za upotrebu. Može biti i opasan jer se ovakvi predmeti prave od nezapaljive plastike, a ne od recikliranih materijala koji mogu da se zapale. Potrošač treba da zna sastav, žice ne smiju biti zalemljene, već da imaju čvrsti spoj. 

  Karakteristike
  • nerealno niska cijena
  • zamrljana slova na etiketi
  • sumnjiva boja proizvoda
  • neuredni štepovi na garderobi

  utrendu/bihacity

 • CITYLIGHT