Novosti

Nakon pljačke i ranjavanja policajca u Drvaru: Nađen zapaljeni audi, pljačkašima ni traga
  • USK

 

 

 

 

 

Povrijeđeni policajac odmah je transportovan u bolnicu Firule u Splitu, za razbojnicima tragaju policije LK-a, USK-a i SBK-a, te pripadnici FMUP-a i helikopter

Žare Bošnjak, policajac PS Drvar ranjen je u stomak jutros u pucnjavi u Drvaru, nakon što su policajci zatekli tri razbojnika u pljački Intesa Sanpaolo banke u Titovoj ulici.

Pretpostavka je da se radi o razbojnicima iz Hrvatske budući da je vozilo koje su koristili splitskih registarskih oznaka.

Pljačkači su ušli u banku i natjerali radnice da legnu na pod. Međutim, neko od uposlenika banke pritisnuo je "tihi alarm" povezan sa policijskom stanicom. Ubrzo nakon toga patrola je došla na mjesto događaja, udaljeno 100-njak metara od policijske stanice.

Zatekli su jednog razbojnika pored audija A4 sa splitskim registarskim oznakama. Kada je ugledao policajce, razbojnik je otvorio paljbu i pogodio Bošnjaka čim je on izašao iz policijskog vozila. Tada su dvojica razbojnika izašla iz banke, uskočila u vozilo i pobjegla, kako se pretpostavlja, prema Bosanskom Petrovcu.

Povrijeđeni policajac odmah je transportovan u bolnicu Firule u Splitu

U potragu za razbojnicima uključili su se policajci tri kantona - Livanjskog, Unsko-sanskog i Srednjobosanskog, te pripadnici FMUP-a i MUP-a RS-a, kao i helikopter Helikopterskog servisa RS-a.

- Tim Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a uključen je u potragu za razbojnicima, rekla je novinarima Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a RS-a.

Nedugo nakon pljačke i pucnjave, na prevoju Oštrelj, policija je pronašla zapaljen automobil i u njemu dvije automatske puške. Međutim, razbojnicima nije bilo ni traga.

Prevoj Oštrelj, na granici je sa Unsko-sanskim kantonom, te su policajci odmah blokirali sve puteve u tom rejonu. Pored patrola koje su zaustavljale i kontrolisale vozila bili su i specijalci MUP-a USK-a.

Načelnik Drvara Goran Broćeta za Oslobođenje je rekao da se oružana pljačka desila u centru grada i u vremenu kada djeca idu u školu.

- Banka je blizu mog kabineta i mi smo čuli rafale. Sve se dešavalo kao u kaubojskim filmovima. Kao da je bilo ratno stanje. Bilo je pojedinačne i rafalne paljbe", rekao je Broćeta.

oslobodjenje/foto:ftv