Novogodišnja provjera Porezne uprave FBiH: Kontrola ugostiteljskih objekata

  Byadmin
  In
  Dec 30, 2015
  Comments
  U skladu s raspoloživim ljudskim resursima Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine će pred nastupajuće novogodišnje praznike izvršiti kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se organiziraju zabavne priredbe (estradni program, odnosno muzika uživo)
  BiH

  Predmet kontrole u toku inspekcijskog nadzora bit će evidentiranje prometa u skladu sa Zakonom o fiskalnim sistemima i kontrola ugovora o autorskom djelu zaključenih između organizatora estradnog programa i izvođača u skladu sa Zakonom o porezu na dohodak.

  U toku kontrola posebno će se obavljati provjera da li su ugovoreni iznosi autorskih honorara realno prijavljeni.

  Također, predmet kontrole bit će i obračunate i uplaćene komunalne takse za izvođenje muzike uživo, u skladu s kantonalnim zakonima. U slučajevima postojanja osnovane sumnje u tačnost iskazanih autorskih honorara nadležni Odsjek za istražne i obavještajne radnje pozivat će organizatore i izvođače estradnog programa zbog davanja izjava o visini isplaćenih honorara i poduzimanja određenih aktivnosti, navodi se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

  Ukoliko se utvrde nepravilnosti Porezna uprava Federacije BiH će kod organizatora estradnog programa provesti cjelovit nadzor nad zakonitošću poslovanja.

  radiosarajevo

 • CITYLIGHT