Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja marta

  Byadmin
  In
  Mar 28, 2015
  Comments
  Danas u Bosni oblačno sa kišom, na planinama može pasti i malo snijega.
  BiH

  Više padavina u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Poslije podne postepen prestanak padavina. 

  U većem dijelu Hercegovine bez padavina i očekuje se smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11 °C, na jugu od 12 do 17 °C.

  U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Novo naoblačenje sa zapada u noći na ponedjeljak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na južni i jugozapadni smjer. 

  Najniža jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15 °C, na jugu Hercegovine od 13 do 17 °C.

  U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. 

  Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 5 do 9 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 18 °C.

  U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima u Bosni po kotlinama je moguća magla. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. 

  Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 1 i 4 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18 °C. 

  Biometeorološka prognoza

  Subota - Padavine praćene nižim temperaturama zraka nepovoljno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, izraženije u dijelu Bosne. Usljed povećanog sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja osjet hladnoće dodatno će se pojačati, stoga je neophodno povesti računa o primjerenom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. 

  U Hercegovini će biti stabilnije, pri tome uz buru koja će kvariti ugođaj. U drugom dijelu dana opšta slika će se postepeno popravljati u cijeloj zemlji.

  Nedjelja - Stabilnije vremenske prilike i porast temperatura ugodno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, obzirom da će tokom jutra biti dosta svježije u odnosu na protekli period. 

  U centralnoj i istočnoj Bosni moguće je nešto duže zadržavanje naoblake i slabije padavine, što će uzrokovati manje poteškoće meteoropatama. Na jugu, uz više sunca, opšta slika će biti povoljnija.

  Ponedjeljak - Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. Nakon prohladnog jutra, tokom dana će biti ugodnije usljed porasta temperature, ali bi povećana naoblaka, uz mjestimice i tmurno vrijeme, te povremeno jači jugo, kod osjetljivih osoba mogla uzrokovati reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, dekoncentracije i malaksalosti. 

  buka

 • CITYLIGHT