Vremenske oscilacije utiču na zdravlje ljudi

  Byadmin
  In
  Mar 02, 2016
  Comments
  Vremenske oscilacije umnogome utiču na zdravlje ljudi, a stručnjaci s tim u vezi preporučuju stanovništvu da redovno uzimaju osnovnu terapiju, jačaju imunitet, te vode računa o ishrani i prilagode odijevanje.
  CITY MAGAZIN

  Svaki pojedinac mora voditi računa o svom zdravlju što obuhvata i adekvatno odijevanje. U slučaju pojave viroze mora se mirovati i pomoći organizmu da se izbori s tim – kazao je Feni prim.dr. Bera.

  Kaže da je uslijed vremenskih oscilacija povećan broj pacijenata s povišenim krvnim tlakom. Ističe da krvni tlak reagira na promjene vremena, a pacijentima s tom vrstom problema preporuča redovno uzimanje terapije. Javljale su se i osobe s neurološkim problemima (uglavnom reumatske tegoba), a ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS-a za 24 sata obavile su i oko 120 kućnih posjeta.

  Međutim, dr. Bera ističe situacije kad im se javljaju za slučajeve koji nisu u nadležnosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i upozorava da im tako samo oduzimaju dragocjeno vrijeme koje bi trebalo da utroše na pružanje hitne medicinske pomoći onima kojima je to uistinu i potrebno.

 • CITYLIGHT